Откриване на Детска академия Монтесори „Синият светофар“

    Монтесори Детска Академия отвари врати и покани деца и родители, предучилищни и начални педагози на откриване дейностите в „Къща на децата Синият светофар“ на 30.03.2019 г. от 10.30 ч. – ул. „Джон Атанасов“ 8 (НТС) – Ямбол. За нас образованието трябва да дава усещането на детето за способност да решава проблеми само, да мечтае и да създава възможности за себе си, да изпитва радосткато открива, изследва и експериментира света около себе си.
ОЧАКВАЙТЕ НАШАТА ИНТЕРАКТИВНА ЗАНИМАЛНЯ за деца от 4 до 10г. възраст, където децата ще играят с педагозите, овладявайки образователни концепции, адекватни на възрастта и индивидуалните им потребности, на практическа основа, опосредствана от различни изкуства – музика, танц, изобразително и конструктивно изкуство, театрални практики и английски за деца.
Разполагаме със сензорен екран, лаптоп и проектор, свързани към интернет платформа за обучение, която съдържа обучителни материали в областите – математика, български език и литература, природа, история, космос, изкуство.
Създадено е музикално ателие, оборудвано с разнообразни детски музикални инструменти, синтезатор и музикална тонколона с микрофон за интерактивни музикални практики с цел развитие на музикалните способности на децата.
НА 1.04.2019г. (понеделник) от 9ч. започва образователната програма „Дизайн шампиони“ на Red Paper Plane. Тя е единствената, готова за прилагане, програма с дизайн мислене, разработена от университета Станфорд. В основата и са образователни проекти, наречени мисии, за професии и човешки дейности.

Монтесори Академия- Къща на децата "Синият светофар"

Вече и в Ямбол! Монтесори Детска Академия- Къща на децата "Синият светофар" отвори врати на ул."Джон Атанасов" 8, в сградата на НТС

Публикувахте от Диана Кабел ТВ ООД в Събота, 30 март 2019 г.