Клуб на родителя

          Скъпи родители, създадохме Къща на децата “Синият светофар” с много ентусиазъм, любов и надежда да се превърне в едно уютно място, където децата да се чувстват щастливи. В работата си прилагаме индивидуален подход към всяко дете и търсим сътрудничеството на родителите, за да можем заедно да се радваме на плодовете от положения труд. За децата Ви ще се грижат педагози, които освен необходимите знания имат сърца, изпълнени с любов към малките. В случай, че имате въпроси, или нужда от помощ във връзка с детето Ви, ние сме на ваше разположение. Всеки ден от 17.30 ч. до 18.00 ч., заповядайте в “Клуб на родителя” в Детската академия за индивидуални и групови консултации. За Вас създадохме рубрика “Академия за успешни родители”, където ще публикуваме интересни материали по теми, които вълнуват всеки родител.

Добре дошли при нас!

 

Заявление по образец

Договор за обучение

Копие на акт за раждане

Бележка от личен лекар с резултатите от изследванията,
която удостоверява, че детето е здраво
и не е в контакт със заразно болни.

Копие на лична карта на родител

Декларация за информирано съгласие на родителя
за участие в събития на МДА, заснемане
и публикуване в уеб сайта и фейсбук страницата на Детската академия

Декларация за съгласие на родителя
за проектно-базирано обучение
по Програма „Дизайн – шампиони” на Red Paper Plane.

 


 

 

Как да бъдем добри родители: 19-те заповеди на Мария Монтесори

Мария Монтесори е един от малкото педагози, която успяват да променят начина, по който гледаме на отглеждането на деца през 20. век. Тя става известна с формулирането на кратки, но запомнящи се заповеди за родители. Те са простички на пръв поглед, но крият в себе си огромно количество мъдрост. Заслужава си да ги прочетете! 1. Как да бъдем добри родители: 19-те заповеди на Мария Монтесори

Posted in Рубрика "Как да отгледаме успешни деца" | Коментарите са изключени за Как да бъдем добри родители: 19-те заповеди на Мария Монтесори

ЗАЩО ДЕЦАТА ТРЯБВА ДА ПОЕМАТ ОТГОВОРНОСТИ?

Живеем във време на свръхамбициозни родители и прекалено разглезени деца. Ако и вие, като осъзнат родител, си задавате въпроса как да не превърнете детето си в бъдещо „мамино синче“ или в „принцесата на татко“, то отговорът е прост – чрез възлагане на отговорности. “Защо е важно да научите децата си да поемат отговорност?” Поемането на ЗАЩО ДЕЦАТА ТРЯБВА ДА ПОЕМАТ ОТГОВОРНОСТИ?

Posted in Рубрика "Как да отгледаме успешни деца" | Коментарите са изключени за ЗАЩО ДЕЦАТА ТРЯБВА ДА ПОЕМАТ ОТГОВОРНОСТИ?

Защо трябва да даваме на децата това, от което се нуждаят, а не това, което искат?

Защо трябва да даваме на децата това, от което се нуждаят, а не това, което искат?   Децата често ни „лазят по нервите“ и да ни „изкарват извън кожата“. В подобни ситуации ние обикновено прибягваме до три метода на въздействие, с които целим да овладеем положението:  съгласяваме се с това, за което настояват, преговаряме с Защо трябва да даваме на децата това, от което се нуждаят, а не това, което искат?

Posted in Рубрика "Как да отгледаме успешни деца" | Коментарите са изключени за Защо трябва да даваме на децата това, от което се нуждаят, а не това, което искат?